ISKORISTILI SMO MOĆ PRIRODE
"Jedan dodir prirode celi svet učini rođacima."

Dalje >

soja

 

PELET OD SOJINE SLAME

Pelet pravljen od 100 % sojine slame je naš standardni proizvod. Sojina slama koja ostaje posle berbe zrna soje ima jako visoku energetsku vrednost i najbolja je sirovina za pravljenje agro peleta. Ovu vrstu peleta izdvaja odnos cena - kvalitet.

Energetska vrednost 16,5 - 18,7 MJ/kg

Cena: 14.200 din/t

drvo

 

PELET OD DRVA

Drveni pelet spada u najpoželjniju vrstu peleta i trenutno je najkorišćeniji pelet među vlasnicima kotlova na pelet u Srbiji. Sve to zbog velike energetske vrednosti i ostataka pepela kojeg ostaje manje od 1% pri sagorevanju

Energetska vrednost: 17,0 - 19,5 MJ/kg

*Uvoz iz Ukrajine - pozvati na 062/558-035*

ŠTA TREBA DA ZNATE O PELETU?

  Pelet je proizvod koji se dobija presovanjem pod velikim pritiskom. Pelet se pravi od sojine slame, žitne slame, sirkove slame i drugih biomasa kao i od piljevine i strugotine suvog visoko kaloričnog drveta. Da bi pelet ostao kao tvrda celine ne koriste se nikakvi aditivi zbog čega pelet spada u ekološka goriva.


  Cilindričnog su oblika dužine od 1 do 4cm, prečnika 6 - 7 mm što ih čini jako manipulativnim pa su odlične za gorionike koje greju naše domove. Zato se pelet koristi u automatizovanim kotlovima koji stvaraju vrlo malo pepela što čini grejanje jednostavnijim.

 

  U jednostavnosti i prednosti korišćenja peleta je i to što peć ne morate da obilazite znatno vreme u zavisnosti od veličine Vašeg spremnika za pelet  i spremnika za pepeo na peći.


  Takođe, u potpunosti zadovoljavaju visoke ekološke standarde čime nam omogućavaju kvalitetniji život ne ugrožavaju okolinu i prirodu. Gorenjem peleta stvara se ista količina CO2 koliku je drvo koristilo prilikom svog rasta. Zbog toga je pelet neutralni nosač CO2 energije.

 

OSTALE PRIMENE PELETA OD SOJINE SLAME

  Pelet od sojine slame se osim za grejanje, kao najrasprostranjenija primena, koristi još i kao prostirka za životnje i za uzgajanje pečurki.


PROSTIRKA ZA ŽIVOTINJE:

  Ove vrste peleta su u Evropi široko rasprostranjene kao posteljina za životinje. Peleti od sojine slame proizvode se od sojine slame koja je NON GMO.

Ova vrsta peleta od slame najbolja je za prostirku za životinje zbog izrazitih upijajućih svojstava, neutrališe mirise i pravi se od ne-GMO sojine slame, tako da je zdrava za životinje. Peleti od soje slame imaju veću sposobnost upijanja od piljevine ili peleta od drva!


Procesom peletiranja pelet se pasterizuje i nema sadržaj mikroba.

 

 
UZGAJANJE PEČURKI:


  Pelet od sojine slame pogodna je za pripremu supstrata za proizvodnju pečuraka. Kompost sa peletom priprema se u plastičnoj kesi na unapred određeni način iz kojeg narastu klice. (Za uputstva o uzgojanje pečuraka u peletu, obratite nam se na mail).

 

usteda

 

NAJPOVOLJNIJE GREJANJE
U poređenju sa drugim gorivima ili upotrebom električne energije, korišćenje peleta je znatno isplativije. UŠTEDITE! I do dva puta JEFTINIJE grejanje!

automatic

 

AUTOMATIZOVANO GREJANJE
Napunite rezervoar peletom, očistite pepeo i ne morate i 2-3 dana da obilazite peć. Iz dnevne sobe namestite temperaturu i uživate u toploti doma.

efikasan

 

ENERGETSKI EFIKASAN
Iskorišćenost toplotne energije kod peleta je preko 90 %, dok je kod uglja i drveta najviše 70%. Energetska vrednost peleta je 16-18 MJ/kg (5 kWh/kg)

bezdima

 

BEZ DIMA I ZAGAĐENJA
Pelete mnogo čistije gore nego ugalj. To je zato što je sagorevanje peleta potpomognuto sa ventilatorom koji snabdeva stalan tok vazduha do peći.

Agro Pelet Sistemi 2020 | All Rights Reserved | 100vla design | Deluj lokalno, misli globalno