ISKORISTILI SMO MOĆ PRIRODE
"Jedan dodir prirode celi svet učini rođacima."

Dalje >

soja

 

PELET OD SOJINE SLAME

Pelet pravljen od 100 % sojine slame je naš standardni proizvod. Sojina slama koja ostaje posle berbe zrna soje ima jako visoku energetsku vrednost i najbolja je sirovina za pravljenje agro peleta. Ovu vrstu peleta izdvaja odnos cena - kvalitet.

Energetska vrednost 16,5 - 17,5 MJ/kg

Cena AKCIJA: 13.400 din/t

PORUČI PELET

drvo

 

PELET OD DRVA

Drveni pelet spada u najpoželjniju vrstu peleta i trenutno je najkorišćeniji pelet među vlasnicima kotlova na pelet u Srbiji. Sve to zbog velike energetske vrednosti i ostataka pepela kojeg ostaje manje od 1% pri sagorevanju

Energetska vrednost: 17,0 - 18,5 MJ/kg

*Uvoz iz Ukrajine - pozvati na 062/558-035*

PORUČI PELET

ŠTA TREBA DA ZNATE O PELETU?

  Pelet je proizvod koji se dobija presovanjem pod velikim pritiskom. Pelet se pravi od sojine slame, žitne slame, sirkove slame i drugih biomasa kao i od piljevine i strugotine suvog visoko kaloričnog drveta. Da bi pelet ostao kao tvrda celine ne koriste se nikakvi aditivi zbog čega pelet spada u ekološka goriva.


  Cilindričnog su oblika dužine od 1 do 4cm, prečnika 6 - 7 mm što ih čini jako manipulativnim pa su odlične za gorionike koje greju naše domove. Zato se pelet koristi u automatizovanim kotlovima koji stvaraju vrlo malo pepela što čini grejanje jednostavnijim.

 

  U jednostavnosti i prednosti korišćenja peleta je i to što peć ne morate da obilazite znatno vreme u zavisnosti od veličine Vašeg spremnika za pelet  i spremnika za pepeo na peći.


  Takođe, u potpunosti zadovoljavaju visoke ekološke standarde čime nam omogućavaju kvalitetniji život ne ugrožavaju okolinu i prirodu. Gorenjem peleta stvara se ista količina CO2 koliku je drvo koristilo prilikom svog rasta. Zbog toga je pelet neutralni nosač CO2 energije.

 

usteda

 

NAJPOVOLJNIJE GREJANJE
U poređenju sa drugim gorivima ili upotrebom električne energije, korišćenje peleta je znatno isplativije. UŠTEDITE! I do dva puta JEFTINIJE grejanje!

automatic

 

AUTOMATIZOVANO GREJANJE
Napunite rezervoar peletom, očistite pepeo i ne morate i 2-3 dana da obilazite peć. Iz dnevne sobe namestite temperaturu i uživate u toploti doma.

efikasan

 

ENERGETSKI EFIKASAN
Iskorišćenost toplotne energije kod peleta je preko 90 %, dok je kod uglja i drveta najviše 70%. Energetska vrednost peleta je 16-18 MJ/kg (5 kWh/kg)

bezdima

 

BEZ DIMA I ZAGAĐENJA
Pelete mnogo čistije gore nego ugalj. To je zato što je sagorevanje peleta potpomognuto sa ventilatorom koji snabdeva stalan tok vazduha do peći.

Pelet Sistemi 2019 | All Rights Reserved | 100vla design | Deluj lokalno, misli globalno