DOSLEDNOST I TRADICIJA
“Najbolje vreme da zasadite drvo je bilo pre 20 godina. Drugo po redu najbolje vreme za to je upravo sada.”

Čitaj dalje >

clock

ZAJEDNO IMAMO PREKO 15 GODINA ISKUSTVA

Selenča ima preko 10 aktivnih pogona za proizvodnju metli koji učestvuju na 50% evropskog tržišta ovog proizvoda. Ovi proizvodnjači su svoj odpad od osnovnog materijala od kojeg se pravi metla – sirak, bacali po lokalnim deponijama i kao takav ga spaljivali.


Tu se rodila ideja! Naša firma, koja se i sama bavila proizvodnjom metli je videla tu veliki potencijal i počela sa istrživanjem mogućnosti pravljenja peleta od ovog otpadnog materijala kao i istraživanje postojećeg tržišta koje je u tom momentu bilo jako malo i ova grana ogrevne industrije je bila relativno mlada kod nas u državi.


Ispitivanje odpadnog sirka je potvrdilo ono u šta smo celo vreme verovali a to je da se od ove bio-mase može praviti kvalitetan pelet. 2007. godina je godina kad otvaramo naš prvi mali, ogledni pogon u Selenči koji je bio među prvih 5 peletara u Vojvodini u to vreme.


Slede dve godine izrade, testiranja i prilagođavanja domaće tehnologije za proizvodnju peleta, koja je tad bukvalno bila na začecima, bez iskustva i ne razvijena. Od 2009. godine proizvodnja se polako standardizuje i ustaljuje i uz najbolje pronađena rešenja se ulazi u konstantnu proizvodnju. Preduzeće kreće da radi i pelet od sojine slame. Sojina slama i sirak ostaju osnovne bio-mase od kojih pravimo pelet. Ova, prva faza, traje do kraja grejne sezone 2016. godine posle čega sledi druga faza u kojoj se nalazimo danas. Period prve faze i razvoja tehnologije daje našem preduzeću ogromno znanje i iskustvo u proizvodnji peleta i svrstava nas među pionire proizvodnje peleta.


Druga faza je nova faza, u novom proizvodnom pogon, u novom mestu. 2016. godine preduzeće se preselilo u Ratkovo u novu proizvodnu halu, proširilo i povećalo svoje proizvodne kapacitete kao i obnovilo proizvodnu tehnologiju.


Paralelno sa razvojom proizvodnje peleta smo razvijali tehnologiju gorionika i kotlova na pelet. Zajedno sa našim partnerom iz Futoga krećemo u istom smer, smeru usavršavanje ove nove tehnologije kod nas. Posle par godine razvoja tehnologije, 2010. godine otvaramo novi pogon za proizvodnju kotlova i gorionika na bio pelet „RB-Term“ u Ratkovu.


Kvalitetni proizvodi, dobro poslovanje i konstantno povećanje potražnje za kotlovima na pelet tera naše preduzeće na proširenje. Tako da smo trenutno u fazi pravljenja nove proizvodne hale i 2019. godine preduzeće treba da se preseli u nove prostorije čime ćemo obnoviti proizvodnu tehnologiju kao i povećati kapacitete naše proizvodnje.


Pelet Sistemi čine dva preduzeća koja Vam nude totalne usluge u polju grejanja na pelet. Nudimo Vam ceo sitem, pelet sistem, od goriva do gorionika, od peleta do kotlova na pelet.

logore


 

Pelet Sistemi 2019 | All Rights Reserved | 100vla design | Misli globalno, deluj lokalno | Credits